Harmonia - vlavo 1 Harmonia - vlavo 2 Harmonia - vlavo 3

Most úsmevov 2017

Miesto: Košice

Ukážky kreativity v podaní netradičných umelcov divákom v Košiciach ponúkol v poradí už 14. ročník festivalu dramatickej tvorivosti klientov zariadení sociálnych služieb Most úsmevov v stredu 31. mája v divadelnej sále košického Jumbo centra. Po trinástich ročníkoch, ktoré sa konali v Rožňave sa festival presťahoval do Košíc. Tohtoročnú prehliadku pripravil odbor sociálnych vecí a zdravotníctva Úradu KSK, Domov sociálnych služieb DOMKO Košice a občianske združenie Domko.

 Na divadelných doskách vystúpilo 16 kolektívov z 15 zariadení sociálnych služieb z dvoch samosprávnych krajov - Košického a Banskobystrického. Na prehliadke predviedli  kolektívy hercov rôzne žánre dramatickej tvorby – básnickú i prozaickú, činohru, spevohru, tanec, balet, pantomímu.

Divadelný súbor Svetielko zo zariadenia HARMONIA aj tento rok ostal verný tancu a pantomíme v modernom spracovaní rozprávky o troch prasiatkach. Zlý mäsiar a snívajúce tri prasiatka potešili a pobavili všetkých divákov v sále a zožali za svoj výkon búrlivý potlesk. Ten bol dostatočným zadosťučinením za mesiace strávené pri nacvičovaní a trénovaní jednotlivých tancov, či pri vyrábaní kulís a kostýmov. Všetko bolo umocnené video podkladom, ktoré citlivo doplnilo atmosféru netradičnej rozprávky. Zážitky a skúsenosti z vystúpenia, radosť z nových priateľstiev a nostalgia zo stretnutí so starými  kamarátmi sú najväčším ocenením, ktoré si klienti priniesli z tohto podujatia. Opäť sme sa presvedčili, že divadlo je naozaj most, ktorý spája ľudí z rôznych brehov, je prístav, ktorý zabíja smútok a je tiež loďou, ktorá kolíše srdce a dušu.

 



 

Autor/zdroj: Mgr.Beata Danková
Zverejnil: PhDr. Jana Kalová
Vytvorené: 31.05.2017 06:00
Upravené: 02.06.2017 11:52